Dacă aveţi propria maşină atunci e foarte simplu - căutaţi pe harta de mai sus obiectivele turistice pe care doriti să le vizitaţi şi faceţi-vă astfel propriul traseu turistic în funcţie de timpul pe care îl aveţi la dispoziţie. O alternativa la automobil ar fi cursele zilnice de autobuz şi microbuz care fac conexiunea între principalele localităţi din zonă. De asemenea, cu bicicletele puteți străbate tot Maramureșul pentru a descoperi locuri pe care cu mașina nu aveţi nicio șansă să le observaţi, traseul cel mai apreciat fiind cel din zona de ecoturism Mara-Cosău-Creasta Cocoșului.

hotel-booking
Cu masina

Cu masina, puteţi ajunge în Maramuresul Istoric pe DN 18 din direcţia Vatra Dornei ajungând în Borşa, pe DN 18 din direcţia Baia Mare trecând Munţii Gutâi prin Pasul Gutâi, pe DN 19 din direcţia Satu Mare trecând prin Pasul Huta spre Sighetu Marmaţiei, DN 17C din direcţia Bistriţa sau pe Dj 184 din direcţia Cavnic.

hotel-booking
Cu autobuzul

În Sighetu Marmaţiei şi Borşa se află principalele autogări din Ţara Maramureşului, însă există staţii de autobuz în fiecare localitate, mijloacele de transport asigurând legături directe sau indirecte cu majoritatea obiectivelor turistice. Pentru programul transportatorilor consultați site-ul www.autogari.ro.

hotel-booking
Cu trenul

Gara din Sighetu Marmaţiei are legături directe cu oraşele Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov sau Constanta, cu un traseu superb pe valea Viseului. Programul complet al sosirilor şi plecărilor se poate găsi pe www.cfr.ro, un serviciu valabil atât în română, cât şi în engleză şi franceză sau pe www.mersultrenurilor.ro.